Om mine bøger

download (1)

 

 

Den skønne Helene, spændingsroman, 1997. Den foregår på National­museet med afstikker til Østerbro og Italien. Helene er ambitiøs arkæolog og arbejdsløs. ’Den skønne Helene’ er et hoved skåret i elfenben. Hun bor på Nationalmuseet. Det har hun gjort i flere hundrede år i fred og ro, lige indtil Helene ser hende som en mulighed for at skaffe sig berømmelse og fast arbejde.

 

 

HELSINGØRKRIMIER. De foregår alle i 1400-årene i Helsingør, og alle har en virkelig begivenhed i byen som udgangspunkt.

Frues_sorte_soendag

Vor frues sorte søndag, 2001, foregår i 1450. Elne Jeps er enke og købmand. Johan er munk og bygmester på den nye kirke der er ved at blive opført ved karmeliterklosteret. De mødes, og det kan selvføl­ge­­lig aldrig blive til noget mellem dem. Men så sker der noget i underligt i klosteret, og Johan får brug for hjælp til at læse regnskaber. Elne er regnskabskyndig.

 

himlen_falder_ned

Når himlen falder ned, 2003, foregår i 1452. Der er krise i byen. Skånelandene er blevet hærget af svenskerne, og helsingørkøbmændene kan ikke få de fødevarer de plejer at kunne sælge til skibene der går gennem Øresund. Ydermere brænder tre af købmandsgårdene ned, og man mistænker Elne Jeps for at være skyldig. Hendes søn kommer hjem for at hjælpe hende, men da en ung kvinde bliver myrdet, falder mistanken på ham.

 

Vestern for_oeret

Vesten for Øret, 2006, foregår i 1473. Et skib anløber i en storm byens red. Skibet er et af de to skibe der blev sendt ud af kongen for at finde søvejen til Kina. Ekspeditionen blev ledet af Hans Pothorst. Han og nogle af hans folk tager logi i Oxernes gård, nabogården til Elne Jeps, men en af kaptajnerne får lov til at leje hendes stue mens han tegner kort over sejladsen. Der er flere der er interesseret i at få fingre i disse kort, og det bliver nogle hektiske uger i byen. Denne gang får Elne hjælp af Johan Bygmester som er kommet tilbage fra sin lange pilgrimsvandring.

 

Dødsynger-forside

Dødssynder, 2011, foregår i 1486. Meget er forandret i de forløbne år. Elne ligger på kirkegården, og hendes datterdatter har solgt købmandsgården og i stedet købt en ølbod på torvet. Karmeliternes kirke er næsten blevet færdig. Kun det ene sideskib mangler at blive udsmykket med de malerier som Hans Pothorst kom til at betale for. Og så mangler alteret at blive sat op. Der er kommet en flok malere fra Halland til sideskibet og to snedkere fra Lybæk med alteret. Den ene ligger en tidlig morgen på kirkegulvet. Død. Det bliver Elne Jeps oldebarn, Eline, som sammen med Johan Bygmester opklarer dødsfaldet.

 

FOR BØRN

Drengen fra Danzig, føljeton i Weekendavisen 2011-12. Forgår i Helsingør i 1485. En dreng ankommer som flygtning til byen. Han må gemme sig for fogeden og finder tilfældigt ly i Elne Jeps gård. Her møder han Eline, Elnes oldebarn. Modvilligt begynder hun at hjælpe ham, men først da hun søger hjælp hos Johan Bygmester, løses hans problem.

 

FOR CHARLOTTE AMALIE VON SKEEL

’Genganger’, gotisk krimi, Dahlpress 2013 (charlotteamalievonskeel.wordpress.com)

 genganger4_mini - Kopi - Kopi

 Noveller o.lign.

’Sikken søndag’, novelle, Politiken, Magasinet, 1989

’Nytår’, novelle i ’Sølvbyen og andre Helsingør-noveller’, 2011

’Privat hjemmehjælp’, novelle i ’Gammelbogen II, Død og hygge på plejehjemmet’, Epigraf, 2014

 

Faghistoriske artikler o.lign.

’Solens køkken’, kogebog fra Calabrien, 1986, Rosinante

‘Trommen’, artikel, SKALK, 1991 

‘Gemmer og deres gemmer’ m. Gorm Tordtsen i Fund og Forsk­ning, Det Kgl.Biblioteks års­skrift 1993, s.71-94

‘Dobbeltmord på en agtet kvinde’, artikel, Siden Saxo, nr.4, 1998

‘Den stærke tromme’, artikel, Siden Saxo, nr., 2000

‘Breve fra mor’, artikel, Siden Saxo, nr. 2, 2002 (Anne Rudsdatters breve til datteren Sofie Krummedige)

 

 

 

 

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *