DAGENS GLADE

Jeg stod i boghandlen og håndsolgte min nye roman. En dame tog min flyer med et genert smil. Hun læste ikke så meget, tilstod hun, men så lyste hun op. Hun kom i tanke om at hun én gang havde læst en historisk roman. Den havde været god. Den forgik nemlig her i byen (Helsingør). Det var så morsomt at opleve byen, hun var født og opvokset her, på en ny måde. Hun var blevet så glad. Men bogen foregik i gamle dage, rigtig gamle dage, mens vi havde sundtold. Mere kunne hun ikke huske, andet end den altså havde været god.

Med lidt pædagogisk spørgeteknik lirkede jeg hende frem til at huske mere. Fire-fem spørgsmål – så kunne jeg give hende titlen. Hun blev overrasket og glad. Ja, lige netop! Den hed ’Når himlen falder ned’.

Så stak jeg hånden frem og præsenterede mig som forfatteren.

Sådan et øjeblik er det skægt at være forfatter på en uriaspost

Om Birgitte Jørkov

Forfatter
Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret og tagget . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *