SVENSKE FRU BIRGITTE

Vejen ad hvilken – en gyserføljeton – 5. afsnit

Jeg har hidtil udgivet en del bøger, men i samme sekund jeg tog beslutningen om at blive egen forlægger, vidste jeg at jeg intet vidste om at udgive bøger.

Heldigvis er jeg ikke den første gør-det-selv-forfatter, og de der er gået foran mig, er generøse mennesker der gladelig deler deres erfaringer.

På egen hånd vidste jeg dog at en bog skal have en forside og en bagside, en ryg og noget derimellem. Jeg skulle altså have en dygtig illustrator. Hendes fandt jeg i Charlotte Clante. Jeg skulle også have en til at forvandle min wordfil til en tekst der kunne trykkes, og en til at pakke det hele ind i et omslag og et trykkeri og et lager og en distributør.

Da det hele så ud til at falde på plads, sprang grafikeren fra! Midt i sommeren hvor alle – bortset mig – holdt ferie, og en uge inden jeg skulle sende det færdige arbejde til trykkeriet.

Her kom mine gode forfatterkollegaer mig til hjælp. Jeg kendte en som kendte en som var hjemme, havde tid og ville bruge den på ’Svenske fru Birgitte’.

Den dag jeg havde fastsat til afsendelse, stod jeg med et prøvetryk i hånden. Det øjeblik var det hele værd.

NU mangler jeg bare at sælge historien om ’Svenske fru Birgitte’ til alle mine mange læsere. Hvordan jeg gør det, aner jeg endnu ikke.

Jeg beder til at jeg kan hitte ud af det.

Om Birgitte Jørkov

Forfatter
Dette indlæg blev udgivet i Svenske fru Birgitte og tagget , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *