Svenske fru Birgitte

Vejen ad hvilken – en gyserføljeton – 2. afsnit

Svenske fru Birgittes vej ud til læserne skulle gå gennem et forlag. Selvfølgelig.

Det første jeg sendte til, svarede efter kort tid. De kunne godt lide historien, men genren passede ikke ind i forlagsprofilen. Jeg blev opfordret til at prøve et par af de store forlag. De ville nok være interesserede.

Det næste forlag tog sig syv måneders betænkningstid. Da jeg endelig fik et svar, var det et nej og så intetsigende at jeg fik mistanke om at Svenske fru Birgitte havde tilbragt alle syv måneder ulæst i indbakken.

Det næste klarede processen på tre til fire måneder. De takkede også nej. De havde læst og fandt slutningen elegant, for elegant.

Jeg prøvede et par mere som efter nogle måneder – hver – skrev pænt nej tak.

Endelig var der luft igennem. Et mindre, men seriøst forlag (det havde jeg hørt), var interesseret. Kun et par uger efter jeg havde sendt manus, sad jeg med en underskrevet kontrakt i hænderne og med udsigt til en udgivelse lige om hjørnet.

Jeg var stjernelykkelig, og champagnen sprang til aftenens frikadeller.

Om Birgitte Jørkov

Forfatter
Dette indlæg blev udgivet i Svenske fru Birgitte og tagget , , , , . Bogmærk permalinket.

2 kommentarer til Svenske fru Birgitte

  1. Hosting Italia skriver:

    “Svenske fru Birgitte” er en gennemresearchet, aldeles historisk trov?rdig, velskrevet og sp?ndende roman om en adelig middelalderkvindes liv, barske odds og sk?bne og om den yngre nutidige kvinde, der forsker i svenske fru Birgittes liv og tid. Romanen er til absolut anbefaling!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *