Svenske fru Birgitte

Første møde

Hun ramte som et lyn fra en knaldblå septemberhimmel. Jeg troede jeg havde glemt hende, men pludselig var hun der, Birgitte Olufsdatter Thott, og hun havde sin biograf, den unge historiker der havde skrevet om hende, med sig. Hun ramte rent. Jeg stod paralyseret midt på landevejen, mens de to damer viste mig historien om ’Svenske fru Birgitte’.

Jeg ved ikke om det tog ti minutter eller en brøkdel af et sekund, men jeg vidste at det var en gave jeg modtog. Jeg skulle skrive deres historie ned.

Jeg styrtede hjem og begyndte. Den dag troede jeg at det kunne gøres på tre til fire måneder, incl. alle de korrekte kommaer.

Det er mindst ti år siden, men nu er hun på trapperne, ’Svenske fru Birgitte’.

Om Birgitte Jørkov

Forfatter
Dette indlæg blev udgivet i Svenske fru Birgitte og tagget , . Bogmærk permalinket.

2 kommentarer til Svenske fru Birgitte

  1. Dedicated server skriver:

    Svenske fru Birgitte er en uhyre velskrevet bog om en kvindes vanskelige vilkar omkring 1485 – og en ung kvindes indre kamp i nutidens Danmark. Den er sanselig, smuk og rammer plet med sine saftige beskrivelser af savel frugter som livets frugter. Faderfiguren er v?sentlig, bade dengang og nu – en far kan spolere meget, men ogsa v?kke til opror og nye veje. Birgitte Jorkov er en drevet forfatter, bogen er fascinerende – l?s den!

    • Birgitte Jørkov skriver:

      Kære læser. Tak for de pæne ord. Jeg er meget glad for at høre at romanen kan læses som jeg tro jeg har skrevet den. Det luner med den slags tilbagemeldinger. Mvh Birgitte

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *