SOMMERHISTORIE 2

RETTIDIG OMHU

To yngre mænd sad og drak øl i parken. Det var ikke ordinære bajere, det var særligt fine øl. Navnet betød en del, kunne man forstå. De talte også om deres sønner, og sønnernes navne. Særligt det sidste. Sønnerne var om­hyg­geligt opkaldt efter udvalgte for­fædre, respekt for tradition og slægt.

For eksempel, forklarede den ene, så var han jo desværre gået ned med 3-4 firmaer. Uheld med konjunkturerne, og så kunne det jo nogen gange betale sig lige op til årsskiftet. Men hans navn optrådte aldrig i forbindelse med nogen konkurs. Det firma han var ved at starte op, kom til at stå i konens navn. Han måtte jo tænke på sønnerne.

Derfor var han også medlem af et hæderkronet selskab, kedeligt, men med en lang, fornem medlemsliste. Der stod hans navn.

‘Respekt for traditionen og navnet, det er alt; og når man vil grundlægge et dynasti, må man tænke på den slags i tide.’

Om Birgitte Jørkov

Forfatter
Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret og tagget , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *