SOMMERHISTORIE

 RABATVÆRDIG

På ferieturen til Italien kom jeg til Arezzo hvor jeg ville se Piero della Francescas nyrestaurerede fresker med historien om Det sande kors. Dertil krævedes billet.

Jeg bad damen i billethullet om at sælge mig en. Hun nikkede ja, men først ville hun lige vide om jeg ikke var rabatværdig?

Jeg kastede et hurtigt blik på listen over rabatværdige, men da jeg hverken var under 18 eller over 65 år eller synligt handikappet, rystende jeg på hovedet.

‘Nej’, insisterede damen, ‘se ordentligt efter. De er sikkert rabatværdig. Er De ikke lærer?’

Det måtte jeg indrømme. ‘Så er De jo rabatværdig’, storsmilede damen. ‘Så skal jeg bare se Deres skolekort som dokumentation.’ Jeg måtte beklage, men jeg havde intet skolekort. Hvis jeg havde haft mine nøgler på mig, kunne jeg have vist hende nøglen til skolens hoveddør, men det havde jeg altså heller ikke.

Det fik ikke damen til at give op. ‘De har sikkert noget andet. Se nu efter.’ Jeg så efter i min ferie­slunkne kortsamling. Der var kun sygesikringskortet og medlems­kortet til Dansk Forfatterforening. Det sidste viste jeg hende. Hun rynkede panden bekymret mens hun løb listen over rabatværdige igennem. Forfattere stod der ikke.

‘Det er givet en fejl’, mumlede hun. ‘Det MÅ være en fejl’, afgjorde hun så med et triumferende smil. ‘Hvis ikke forfattere skulle være rabatværdige, hvem skulle så? Det skulle da lige være malere.’

 

Om Birgitte Jørkov

Forfatter
Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *